3D Mapping

Home » Diensten » 3D Mapping

De huidige technieken maken het mogelijk om jouw assets om te zetten naar digitale replica’s door middel van 3D Mapping. Of je het nu nodig hebt voor inspecties, voor verbouwingen, voor virtuele tours in 3D, voor het in kaart brengen van jouw panden of voor presentaties, wij maken het mogelijk in Nederland en daarbuiten. Om digitale replica’s te creëren, winnen wij data in op een professionele en accurate wijze. Op deze pagina lees je verder hoe wij 3D Mapping toepassen.

Onze 3D Mapping opties

Laser scanning

Laser scanning omvat handheld apparaten die zijn uitgerust met geavanceerde sensoren die snel en nauwkeurig binnen- en buitenomgevingen in kaart kunnen brengen. Terwijl je door een ruimte beweegt, gebruiken deze apparaten lasers om de omgeving te meten en vast te leggen, waarbij ze in realtime een gedetailleerde 3D-kaart genereren. Deze mogelijkheid is perfect voor verschillende toepassingen, waaronder het maken van digitale modellen van gebouwen, het in kaart brengen van bouwplaatsen en het in kaart brengen van complexe binnen- en buitenomgevingen.

Indoor laser scanning richt zich op het omzetten van de interieurs van gebouwen in gedetailleerde digitale replica’s, ook wel digital twins1 genoemd. Geavanceerde sensoren en mobile mapping systemen leggen de binnenruimte vast en creëren een zeer gedetailleerde en realistische 3D-representatie. Deze digitale tweeling is niet alleen een statisch beeld, maar een interactief model dat kan worden gebruikt voor taken zoals facilitair beheer, progress monitoring, as-built verificatie, optimalisatie van werkprocessen of meeslepende virtual reality-ervaringen. Deze technologie verandert in feite fysieke binnenruimtes in zeer precieze dynamische, digitale tegenhangers.

Voor het vastleggen van deze 3D data, maken wij gebruik van de laser scanners van GeoSLAM.

Waarom laser scanning
door Emit IT?

Nauwkeurig en snel in kaart brengen van binnen- en buitenomgevingen. Binnen 7 minuten is een volledige scan van een binnenomgeving mogelijk.

Gedetailleerde en realistische 3D-modellen van interieurs en exterieurs, variërend van kantoren tot fabriekshallen.

Directe interactie met virtuele representaties van objecten. Mogelijkheden om virtueel door ruimtes te navigeren met bijvoorbeeld Virtual Reality.

Veelzijdig en toepasbaar in diverse sectoren, waaronder civiele bouw, infra, vastgoed en facilitair management.

Veelzijdig toepasbaar en schaalbaar voor projecten van verschillende omvang dankzij de toekomstgerichte benadering van Emit IT

Drone mapping

Drone mapping biedt een toegankelijke methode om gegevens te verzamelen met behulp van drones. Zoals de term suggereert, omvat deze techniek het gedetailleerd in kaart brengen van een specifiek gebied met een drone, resulterend in waardevolle output zoals orthomozaïeken, digitale hoogtemodellen en 3D-modellen. In tegenstelling tot satellietbeelden of traditioneel landmeten, biedt drone mapping de mogelijkheid voor zeer gedetailleerde gegevensverzameling over uitgestrekte gebieden.

Het proces van drone mapping omvat het vastleggen van talloze luchtfoto’s van het interessegebied. Dankzij fotogrammetrie2 worden deze beelden vervolgens samengevoegd tot één geheel. Hierin worden alle objecten en kenmerken op schaal weergegeven en zijn ze geogerefereerd. Dit betekent dat nauwkeurige metingen kunnen worden gedaan met betrekking tot locatie, afstand en oppervlakte.

Bovendien kan fotogrammetriesoftware driedimensionale eigenschappen in de omgeving identificeren. De resultaten van drone mapping kunnen daarom worden ingezet om digitale replicaties van werkelijke gebieden te genereren, waardoor gedetailleerde analyses mogelijk worden.

Waarom drone mapping
door Emit IT?

Moeilijk bereikbare omgeving kunnen worden ingescand. Denk hierbij aan hoge objecten als flats, (water)torens, zendmasten en bruggen.

Kosteneffectief doordat moeilijk bereikbare omgevingen kunnen worden ingescand zonder extra materieel.

Hoge kwaliteit foto’s bieden efficiënte, gedetailleerde gegevens voor onder andere inspectiedoeleinden.

Nauwkeurige afstands- en volumemetingen geschikt voor projectplanning en analyse, dankzij georeferentie en schaalnauwkeurigheid van 3D-modellen.

Realistische 3D-modellen dienen als een krachtig middel voor overtuigende presentaties.

cases

Bekijk hieronder cases waar we onze 3D Mapping technieken hebben toegepast.

Ongekende
Mogelijkheden

3D mapping, laser scanning, data processing en software- en hardwareontwikkeling. Wij beschikken over de benodigde kennis. Heb jij een specifieke vraag? We kunnen je daar ongetwijfeld mee helpen. Bezoek onze contact pagina en vul het formulier in.

  1. Digital twins: https://www.onlogic.com/company/io-hub/nl/digital-twins-voorbeelden-en-toepassingen/ ↩︎
  2. Fotogrammetrie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fotogrammetrie ↩︎