FC Emmen stadion

In deze case hebben we een gestructureerde aanpak toegepast voor de 3D-inwinning van het FC Emmen stadion, specifiek voor inspectiedoeleinden. Deze inwinning is opgedeeld in twee fasen: drone mapping en terrestrische laserscanning (TLS). De ingewonnen data uit beide fasen zijn uiteindelijk gecombineerd tot een compleet 3D model.

Bekijk de video over onze 3D-inwinning van het FC Emmen stadion.

Drone mapping

Met behulp van een drone, hebben we systematisch de buitenkant van het stadion vastgelegd, inclusief gevels, daken, tribunes en het speelveld. We hebben meerdere gecontroleerde vluchten uitgevoerd om rekening te houden met de verschillende structuren en eventuele obstakels, zoals lichtmasten en bomen. Vanwege het doel van de opdracht, het uitvoeren van visuele inspecties, was het van groot belang om een zo hoog mogelijk detailniveau te kunnen waarborgen.

Terrestrische
Laserscanning (TLS)

Parallel aan de drone mapping, hebben we gebruik gemaakt van een terrestrische laserscanner voor gedetailleerde inwinning van het veld en de tribunes. Deze methode garandeert een hoge nauwkeurigheid, met metingen tot enkele millimeters, wat van cruciaal belang is voor inspectiedoeleinden.

De verkregen data van zowel de drone als de TLS worden zorgvuldig geïntegreerd om een volledig en gedetailleerd beeld van het voetbalstadion te creëren. Deze geïntegreerde aanpak biedt niet alleen een uitgebreid overzicht van de buitenkant maar ook een nauwkeurige basis voor verdere inspecties en analyse.

Ontdek de mogelijkheden

Als jij op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je 3D-inwinning en inspectiebehoeften, staan we klaar om jouw specifieke vereisten te bespreken en op maat gemaakte oplossingen te bieden. Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie of om de mogelijkheden te verkennen.